Арбузов скасує паспорт при обміні?

Вівторок, 27 вересня 2011, 14:42

У вівторок Національний банк України оголосить про скасування обов'язкового пред'явлення паспорта при купівлі-продажу валюти.

Про це "Комментариям" повідомило джерело в Міністерстві юстиції України.

За його словами, Нацбанк подав на реєстрацію до Мін'юсту постанову, згідно з якою пред'явлення паспорта необхідно при здійсненні угоди купівлі-продажу валюти на суму понад 50 тис. грн.

Таким чином, чинна з 23 вересня процедура пред'явлення документа, що ідентифікує особу при купівлі-продажу валюти на суму менше 50 тис. грн., буде скасована.

Окрім того, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про те, що Нацбанк "скорегує" ухвалену постанову. Проте прем'єр підкреслив, що оборот валюти в країні повинен бути обмежений, бо населення має розраховуватися гривнею.

Як відомо, 23 вересня набула чинності постанова Національного банку України № 278 від 11 серпня, згідно з якою були змінені правила здійснення валютно-обмінних операцій на території країни.

Зокрема, згідно з документом, при купівлі-продажу валюти на суму до 50 тис. грн., як у відділеннях банків, так і в окремо розташованих обмінних пунктах необхідно пред'явити документ, який засвідчує особу. Зі свого боку, співробітник банку повинен зняти ксерокопію з паспорта.

Це рішення Нацбанку викликало велике невдоволення серед населення, яке вважає, що паспортні дані можуть бути використані в незаконних цілях. Крім того, експерти заговорили про те, що рішення регулятора викличе масове повернення на ринок обміну валюти міняйл.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування