Азарову бракує слюсарів і зварювальників

Середа, 28 вересня 2011, 10:56

Країні бракує токарів і слюсарів, а бухгалтери та директора очолюють список безробітних.

Про це прем'єр Микола Азаров заявив у середу, відкриваючи засідання уряду.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, Азаров зазначив, що найзатребуванішими професіями на сьогоднішній день є слюсарі, токарі, зварювальники, водії.

Залишається попит на лікарів, інженерів, фахівців у галузі ІТ.

"У той же час, знаєте, який топ-список безробітних? Бухгалтер, економіст, спеціаліст держслужби, менеджер збуту, головний бухгалтер, директор, секретар-референт", - додав він.

"Зважаючи на це, сьогодні стоїть принципове питання. Ми обрали стратегічний шлях розвитку, ми будуємо інноваційну економіку. Країні потрібні спеціалісти нових технологічних укладів", - сказав чиновник.

Азаров підкреслив, що систему вищої та професійної освіти необхідно привести у відповідність до вимог економіки.

Прем'єр доручив міністерству економіки разом з Міністерством праці і соціальної політики, а також міністерством науки і освіти проаналізувати перспективні тенденції на ринку праці і розробити проектів балансів між демографічною ситуацією, професійною підготовкою і розвитком економіки.

Крім цього, за його словами, з боку держави має бути запропонована система стимулів дотримання науково обґрунтованих балансів.

Він також зазначив, що необхідно визначити перелік професій, попит на які буде рости з розвитком економіки.

"Ми маємо отримати повне і чітке уявлення про ситуацію на ринку праці на найближчі п'ять років", - сказав Азаров і доручив міністру науки і освіти Дмитру Табачнику розробити пропозиції щодо переорієнтації системи освіти на підготовку фахівців для реального сектора економіки.

Також прем'єр заявив про необхідність відродження в школах системи професійно-технічної освіти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...