Луценко заявив відвід прокурору і вимагає допитати його

Четвер, 29 вересня 2011, 14:50

Юрій Луценко заявив відвід прокурору Євгену Зінченку та просить допитати його в якості свідка.

Про це екс-голова МВС заявив у ході судового засідання у четвер.

Він зазначив, що вже четверо опитаних свідків дали свідчення про неспівпадіння їхніх тверджень із тим, що написано в протоколі їх допиту.

"Сьогодні ми стали свідками цілого букету фраз, які прокурори нав’язували свідку Марецькому… У зв’язку з цим заявляю про відвід прокурору Зінченку та висловлюю клопотання про те, щоб заслухати його у якості свідка", - сказав екс-міністр.

Крім того, Луценко підкреслив, що йому не надали можливість призначити захисником Геннадія Москаля, оскільки прокурори хочуть допитати його в якості свідка.

Відповідно до цього, Луценко вважає, що Зінченко також не повинен представляти обвинувачення на цьому судовому процесі, оскільки його хоче допитати захист.

Луценко зауважив, що згідно з Кримінально-процесуальним кодексом причиною для відводу прокурора можуть бути сумніви в його об’єктивності.

"У мене вже давно були такі сумніви, тепер вони є не сумнівами, а переконаннями в необ’єктивності прокурора", - заявив Луценко.

При цьому він наголосив, що не має упередження проти прокурора Зінченка.

"Це не означає, що він гірший від того ж Лобаня (інший прокурор у справі Дмитро Лобань). Але зараз вловили (на фальсифікації свідчень) Зінченка", - заявив Луценко

"Чого ми ще будемо чекати? Що знайдеться свідок, який скаже, що йому пістолет засунули у вухо?", - запитав він.

Водночас, сторона обвинувачення вважає, що клопотання Луценка є необґрунтованим, оскільки він не довів факту фальсифікації прокурором протоколів досудових допитів.

"Луценко не надав переконливих доказів, тому вказане клопотання задоволене бути не може", - cказав прокурор Віктор Клименко.

Він також зауважив, що в процесі не передбачена можливість допиту прокурора.

Суд видався у дорадчу кімнату для ухвалення рішення на невизначений термін.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News