Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко і Гриценко "поховали" "бульдозерний" режим Януковича

Вівторок, 11 жовтня 2011, 15:35

Судовий вирок екс-прем’єр-міністру Юлії Тимошенко є політичним харакірі української влади.

Про це заявив лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

Як ідеться у заяві Кличка, за його переконанням, весь перебіг процесу, застосування сили проти прихильників екс-прем`єра біля Печерського суду, безпрецедентно жорстокий вирок свідчать про встановлення диктатури в Україні.

Кличко збирається порушити питання репресій проти опозиції в Україні на всіх зустрічах з американськими високопосадовцям.

"Міжнародна ізоляція України може стати реальністю. Відповідальність за це повністю лягає на команду Президента Януковича. Цей процес також засвідчив, що сьогодні в Україні відсутні незалежний суд і правосуддя", - заявив Кличко.

Він зауважив, що "у будь-якій цивілізованій країні за свої політичні прорахунки і рішення політики несуть політичну відповідальність, а не сидять у в`язниці. Спроба влади ізолювати свого опонента свідчить про неготовність команди Януковича до чесної конкурентної боротьби за симпатії виборців, бажання зачистити опозиційний табір напередодні парламентських виборів".

Зі свого боку, "Наша Україна" вважає, що вироком проти Юлії Тимошенко владний режим на чолі з Віктором Януковичем остаточно встановив в Україні авторитаризм.

Про це йдеться у заяві партії.

"Процес проти Тимошенко був проведений упереджено, несправедливо, непрофесійно, з явним наміром засудити обвинувачену", - йдеться у заяві.

"Таке вибіркове застосування правосуддя не залишає жодних сумнівів, що рішення суду було продиктоване владою, а сам процес був політично вмотивованим, аби прибрати з політичного поля одного з найсильніших конкурентів нинішнього режиму", - наголошують у НУ.

"Наша Україна" також заявляє, що "для цього режиму точку неповернення пройдено. Нинішня влада приготувала собі таку ж долю, яку вона призначила Юлії Тимошенко. Жодні авторитарні дії не дадуть владі уникнути відповідальності за свою діяльність".

Партія висловлює свою готовність до спільних дій опору в нових політичних обставинах.

Водночас, як заявив депутат НУ-НС Анатолій Гриценко, пiсля вироку Тимошенко у Януковича немає шансiв бути обраним на другий термiн.

"Це вирок не Тимошенко - це вирок Януковичу. Тепер уже ясно – жодного шансу на другий термін у Януковича немає незалежно від того, помилує він Тимошенко через місяць, чи через рік. Цей бульдозерний режим - приречений", - йдеться на персональному сайті політика.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування