Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція прив'язала вирок Тимошенко до асоціації

Середа, 12 жовтня 2011, 16:49

Міністр закордонних справ Франції Алан Жюпе заявив, що вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко підтвердив політичний характер судового процесу.

Так він прокоментував засудження Тимошенко до семи років ув'язнення, повідомляє прес-служба посольства Франції.

Він наголосив, що дізнався про це вирок із "глибоким занепокоєнням".

"Цей вирок став завершенням судового процесу, який відбувався в умовах, що не відповідають міжнародним зобов'язанням України, та підтвердив несправедливий і політичний характер самого процесу", - заявив Жюпе. 

"Я звертаюсь до українського уряду з закликом повернутись до повного дотримання норм права, юстиції та зобов'язань перед Радою Європи, де Україна сьогодні здійснює головування на рівні Комітету міністрів", - додав він.

Жюпе також пов'язав вирок із можливістю укладення угоди про асоціацію з ЄС.

"Франція розглядає дотримання принципів правової держави, і, особливо, принцип незалежності судової влади в Україні, як ключовий критерій у відносинах цієї країни з Європейським Союзом, зокрема, в перспективі укладення угоди про асоціацію", - наголосив Жюпе.   

У свою чергу сенатор США Дик Лугар, який був посланником екс-президента США на виборах 2004 року назвав вирок "найбільшим розчаруванням".

"Вердикт проти Тимошенко є найбільшим розчаруванням для всіх друзів України. Це скоріш за все віддалить Україну від її амбіції приєднатися до співтовариства європейських демократій. Євроатлантичне співтовариство має одноголосно заявити, що цей процес не відповідає нашим цінностям", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування