США готові працювати з Україною за "демократичною траєкторією"

Середа, 12 жовтня 2011, 17:49

США готові працювати з українським урядом з метою розвитку країни за демократичною траєкторією.

Про це заявив заступник держсекретаря США з питань демократії, прав людини та праці Майкл Познер в ефірі радіостанції "Эхо Москвы", коментуючи вердикт суду у справі Юлії Тимошенко.

"Безсумнівно, ця справа викликає у нас глибоке занепокоєння. Гіларі Клінтон вже характеризувала цю справу, як приклад виборчого правосуддя", - заявив він.

"Ми глибоко стурбовані відмовою в належному слуханні в суді і порушенням принципу верховенства закону. Мені здається, що і для уряду України, і для інших східноєвропейських країн цей випадок ускладнить наші відносини", - додав дипломат.

"Ідея демократичного процесу полягає в тому, що людей не будуть переслідувати і карати, якщо вони зазнають поразки на виборах. Якщо новий уряд карає колишнього лідера за укладення контрактів та угод, які новому уряду не подобаються, це не може не викликати в нас різку стурбованість", - заявив Майкл Познер.

"Ми хотіли б, щоб всі процеси і переговори велися відкрито. Навіть коли політик програє на виборах, їхні рішення повинні поважатися. Вони не повинні каратися за свої дії і за свої судження", - впевнений заступник держсекретаря США.

"Цей суд (над Тимошенко - авт.) безсумнівно ілюструє застосування не найпозитивнішої моделі. Але ми готові працювати з українським урядом, продовжувати розвиток країни за демократичною траєкторією", - підсумував Познер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування