"Регіони": з декриміналізацією можна встигнути до четверга

Понеділок, 17 жовтня 2011, 19:25

Верховна Рада зможе розглянути законопроект про декриміналізацію у другому читанні вже в четвер, якщо парламент скоротить термін підготовки документа.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завтра ми повинні розглянути питання про скорочення термінів подачі пропозицій, оскільки, за законом на це відводиться 14 днів, і цей термін закінчується в п'ятницю. Але є пропозиція на 2 дні скоротити цей термін - до середи", - зазначив він.

"Тоді комітет (Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності) буде розглядати всі пропозиції, які надійшли (до законопроекту, поданого президентом). Після цього ми зможемо винести на розгляд Верховної Ради цей законопроект з рішенням комітету", - уточнив депутат.

При цьому Олійник підкреслив, що на даний момент складно стверджувати, які поправки, подані до цього законопроекту, будуть підтримані комітетом, а які - ні.

"Свою позицію я можу висловити ще раз: я категоричний противник того, щоб під певну подію чи людину змінювати законодавство. Як тільки ми декриміналізуємо цю статтю (ст.365 КК України), ми тут же дамо волю і з'явиться свавілля чиновників", - сказав він.

Олійник підкреслив, що така стаття і відповідальність за перевищення службових повноважень існує в усіх країнах світу.

При цьому депутат зазначив, що також необхідно вирішити й інше питання: якщо в результаті таких злочинних дій було завдано шкоди державі, яким чином ця шкода має відшкодовуватися.

Олійник підкреслив, що на даний момент в комітет надійшло 4 пропозиції, що стосуються декриміналізації ст. 365 КК України.

"Нам потрібно дати відповіді на багато питань, оскільки ми вперше стикаємося з застосуванням такої норми права, як декриміналізація, яка до цих пір не існувала в Україні", - підкреслив депутат.

При цьому депутат не виключив, що "якщо після рішення Верховної Ради, терміни підготовки до другого читання даного законопроекту будуть скорочені, то вже в четвер на нинішньому тижні на засіданні Верховної Ради може бути розглянуто даний законопроект".

"За всіма правилами, якщо, наприклад, в середу, комітет розглядає даний законопроект, і є висновки юридичного управління парламенту, то якщо погоджувальна рада включить цей документ на четвер, він може бути розглянутий", - підкреслив Олійник.

Як відомо, 6 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за ряд злочинів в економічній сфері.

В даний час прихильники Тимошенко в парламенті домагаються декриміналізації статті, за якою засуджено екс-прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування