У Лавриновича голодують в'язні. В одного - повний розпад легень

П'ятниця, 21 жовтня 2011, 16:39

У Кіровоградському СІЗО п'ять ув'язнених оголосили голодування.

Як повідомляє Лігабізнесінформ, це трапилося після того, як у їхніх співкамерника Сергія Ющишина, що перебуває вісім місяців під вартою, в результаті туберкульозу відбувся повний розпад легенів.

За словами адвоката одного з голодуючих Олега Веремеєнка, всі вісім місяців перебування під арештом Ющишина, йому відмовляли в медичному лікуванні.

Окрім того, захворіли й інші арештанти, які перебувають з ним у камері. Це суперечить усім припустимим санітарним і протиепідемічним нормам.

Голодуючі вимагають негайно вивезти Ющишина в обласний тубдиспансер для надання необхідної медичної допомоги, та провести невідкладне комплексне медобстеження їх самих.

Також в’язні наполягають на негайній зустрічі з представниками Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, діяльність Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції України.

ДПтС України у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами і дорученнями Президента України та Кабінету міністрів України, наказами Міністерства юстиції України, іншими актами законодавства України, дорученнями Міністра юстиції України.

Як відомо, міністерство юстиції очолює Олександр Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News