Прем'єр має намір зайнятися сім'ями, розділеними між Росією та Україною

Четвер, 27 жовтня 2011, 21:52

Прем'єр Микола Азаров має намір сприяти усуненню обмежень для проживання членів сімей з різним громадянством - Росії і Україні - в кожній з країн.

Про це він заявив в ефірі радіостанції "Ехо Москви" у четвер.

"Для громадян різних держав це створює проблеми певні, які взагалі-то можна було б врегулювати. Тому я прихильник того, щоб для таких ось сімей вирішити цю проблему - дати їм право вільно проживати в тій країні, де вони хочуть", - зазначив прем'єр.

"Я уточнюю: це проживання, в даний час обмежене 90 днями, треба реєструватися і так далі", - сказав Азаров.

Крім цього, прем'єр висловив переконання, що Київ і Москва знайдуть компроміс для завершення делімітації кордону Азово-Керченської водної артерії.

Він нагадав, що щодо сухопутного кордону питання давно вирішене, по морській частині є питання біля острова, який в адміністративному кордоні є українським, проте Росія хоче провести кордон посередині цього острова, щоб отримати судноплавну частину протоки, а Київ має намір закріпити кордон по несудохідній частині і стягувати плату за прохід суден по своїй водній частині.

"Ми вже практично домовилися, що Азовське море вважаємо суто внутрішнім морем і залишилося домовитися тільки про крихітній ділянці біля Тузли. Я думаю, що ми й тут знайдемо компроміс", - сказав Азаров.
   
Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування