Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник обіцяє не ставити ректора КПІ на "живе місце"

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 20:13

Процедура призначення нового ректора КПІ почнеться тоді, коли у чинного ректора Михайла Згуровського закінчиться контракт.

Про це заявив міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник у п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У мене була зустріч з головою профкому викладацького і студентського, і я їм роз'яснив норми закону. Ніхто не може на живе місце призначити. Йтиметься тільки після того, як завершиться термін контракту", - сказав він.

Табачник підкреслив, що "на живе місце" не обирається ні директор заводу, ні фабрики, ні будь-якого навчального закладу.

Як відомо, у середу 26 жовтня майже 5 тисяч студентів КПІ провели акцію біля будівлі Міносвіти з вимогою зустрічі з Табачником, однак той так до них і не вийшов.

Акція була викликана тим, що вже півтора місяці студентський і трудовий колектив КПІ не можуть отримати офіційну відповідь від Міносвіти, коли буде оголошено конкурс на заміщення посади ректора і хто очолить вуз з 1 листопада, коли закінчиться каденція діючого ректора.

Студенти КПІ раніше заявляли про те, що Табачник збирається "захопити КПІ", тому що конкурс на посаду ректора досі не оголошено, хоча термін повноважень діючого ректора закінчується 1 листопада, а на попередніх виборах ректора, 7 років тому, конкурс був оголошений ще 28 вересня.

Увечері в четвер, 27 жовтня відбулася зустріч представників студентства з Табачником, яка завершилася "усною угодою про перемир'я".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування