Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко розповів ПАРЄ, на що вказує суд Тимошенко

Понеділок, 3 жовтня 2011, 19:01

Судова справа щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко вказує на необхідність реформування всієї української судової системи.

Таку думку озвучив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ході виступу в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ході виступу Грищенко нагадав, що норми кримінального права, які застосовуються в даний час до Тимошенко, були прийняті дуже давно і з тих пір не змінювалися.

"Необхідно привести це законодавство у відповідності з тим, чого очікують європейські країни. Але мова не йде про рішення якогось окремого питання. Необхідні всеосяжні зміни, які декриміналізують цілий ряд положень у кримінальному законодавстві", - сказав він.

При цьому Грищенко пояснив, що до роботи над цим повинні бути залучені експерти, юристи, парламентарі.

"Це (внесення змін до законодавства) повинно прийматися парламентом, і, наскільки я знаю, зараз іде дуже активний процес, і ведеться інтенсивне обговорення з повним розумінням того, що окрема справа привертає дуже багато уваги, особливо до необхідності реформування нашої судової системи", - заявив міністр.

Разом з тим, він висловив упевненість, що дані зміни не означають, що "це має спричинити безкарність за дії, які тягнуть за собою відповідальність".

"Ми вважаємо, що в нашому суспільстві ніхто не повинен бути над законом, і до всіх в рівній мірі повинні застосовуватися всі норми і правила", - підкреслив Грищенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: