МЗС подарував підручник української мови російському консулові

Вівторок, 1 листопада 2011, 12:35

Міністерство закордонних справ України передало підручник і україно-російський розмовник для генконсула Росії в Сімферополі Володимира Андрєєва у відповідь на його заяви про обмеження російської мови в Криму.

Про це повідомив на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, повідомляє  "Інтерфакс-Україна".

Так він прокоментував заяви Андрєєва з приводу того, що в Криму необхідно розширити права російської мови.

"Користуючись нагодою, ми придбали і передали через посла РФ в Україні для пана Андрєєва підручник української мови для російськомовних людей і україно-російський розмовник", - заявив Дікусаров.

За словами прес-секретаря, МЗС сподівається, що це допоможе генконсулу РФ у Сімферополі виконувати свої функції в Криму.

Як повідомлялося, генеральний консул РФ у Сімферополі Андрєєв вважає, що російській мові в Криму потрібно дати ширші права.

"У Криму російська мова повинна користуватися широкими правами, порівнянними з державною. Це потрібно переважній більшості проживаючих тут. Це їхнє право і їх інтерес. І це право й інтерес повинні дотримуватися. Я ніколи не чув ніякого серйозного аргументу проти надання російській мові статусу другої державної мови", - заявив він в інтерв'ю "Севастопольській газеті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News