Катеринчук: Якщо нашу землю почнуть продавати, нею заволодіють китайці

П'ятниця, 11 листопада 2011, 07:22

Україна не зможе домовитися з Російською Федерацією про зниження ціни на газ до проведення виборів президента Росії.

Про це заявив лідер Європейської партії України, народний депутат Микола Катеринчук у Харкові, коментуючи можливість перегляду ціни російського газу для України, повідомляє УНІАН.

"До президентських виборів, поки вони не пройдуть в Російській Федерації, ціна на газ не зміниться. Що б Азаров не робив, нічого не допоможе", - сказав він.

На думку Катеринчука, газова тема часто використовується як важіль політичного тиску.

Депутат також висловився проти зняття мораторію на продаж землі в Україні, оскільки це, зокрема, позбавить українських селян роботи.

Катеринчук наголосив, що багато іноземних держав уже передбачають витрати на придбання землі в Україні. Зокрема, за словами політика, Китай передбачає до 10 млрд. дол. на придбання земельних ділянок у нашій країні.

"В умовах активного продажу землі українці працювати на цій землі не будуть. Будуть привезені китайці. Ми втратимо стратегічне – землю. Нам не треба знімати мораторій", - підкреслив Катеринчук.

Депутат підкреслив, що в нинішніх умовах доцільно говорити тільки про довгострокову оренду, а не продаж землі.

На його думку, інвестор, який може вкладати гроші в українське сільськогосподарське виробництво, "повинен бути підконтрольний громаді".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування