Гуманітарна рада відкинула концепцію реформ, бо там усе "совкове"

П'ятниця, 11 листопада 2011, 09:30

У п’ятницю відбудеться засідання Гуманітарної ради при президенті Вікторі Януковичі.

Утім, запланований раніше розгляд концепції розвитку гуманітарної сфери держави довелося відкласти на невизначений термін, передає Радіо "Свобода".

У Гуманітарній раді при президенті повідомили, що Національна академія наук не змогла напрацювати такої концепції реформ, яка могла б задовольнити раду.

Документ був лише декларативним, а відтак нежиттєздатним, заявив радіо член Гуманітарної ради Валерій Бебик.
 
"Президія Національної академії наук підготувала концепцію, нам роздали ті матеріали, ми подивилися. Там все у такому "совковому" варіанті: підвищити, підсилити, але без механізмів реалізації. Тому ми вирішили, що треба доопрацювати і вигадати щось інше", - розповів Бебик.

Глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін каже, що президент хоче втілити реформу гуманітарної сфери якомога швидше.

Утім, він не роз’яснив, якими будуть основні напрямки реформ, які Янукович планує впроваджувати, а що скасовувати.
 
"Кілька принципових речей зроблено і в рамках Гуманітарної ради, і Національної академії наук України. Може бути цікава розмова навколо цього. Це теж один із напрямків реформування, яким займається президент", - сказав Льовочкін.
 
Напередодні засідання Гуманітарної ради депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко повідомив, що Національний лінгвістичний університет позитивно оцінив його проект закону "Про засади державної мовної політики", який передбачає розширення сфер ужитку російської мови на території України.

А міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявив, що всі чиновники в Україні мають вивчити російську мову.

Тому член парламентського комітету з питань культури і духовності, депутат від БЮТ Михайло Косів вважає: що довше влада на чолі з Януковичем не візьметься за реформування гуманітарної сфери, то довше вона залишатиметься у відносній безпеці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News