Депутатам заважає відлуння?

Понеділок, 14 листопада 2011, 09:03

Погана чутність у сесійній залі Верховної Ради може бути викликана неправильним розміщенням динаміків і тривалим часом їх експлуатації.

Про це пише "Комсомольська правда в Україні".

Нещодавно лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов поскаржився на погану чутність зі свого місця - крісло депутата розташоване в самісінькому центрі зали.

"Під час виступу окремі народні депутати виступають надто емоційно, і вони виходять на такий звуковий бар'єр, що в залі не можна зрозуміти, про що говорить люди", - пожалівся він.

"Я запропонував якось зменшувати звук у таких випадках, оскільки від лементу оглухнути можна. Там перевищення децибелів, і якщо перевірити, то порушуються всі санітарні норми!", - сказав Єфремов.

Динаміки, які ретранслюють виступи з трибуни й з місця, висять по периметру всієї зали – їх прикріпили до колон, на яких тримаються ложі преси й гостей Верховної Ради.

Парламентські старожили кажуть, що вік цих динаміків – близько 20 років: звукове устаткування міняли, ще коли в залі висів прапор Радянської України.

Неправильне нібито й розташування колонок.

"Виходить, що звукові хвилі розподіляються по залі нерівномірно. У центрі зали є відлуння, яке відбивається від колон і стін Ради", - сказав звукоінженер Денис Аксьонов, який займається установкою обладнання під час концертів.

При цьому у Блоку Литвина й Компартії, наприклад, проблем із чутністю немає – за словами опозиційного депутата Льва Бірюка, який сидить скраю залу, він чує звук нормальної гучності. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування