Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: опозиція не готова голосувати за "статтю Тимошенко"

Понеділок, 14 листопада 2011, 19:10

Опозиція не готова проголосувати за декриміналізацію статей, за якими засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Таку думку озвучив перший президент Леонід Кравчук в ефірі телеканалу ТВі.

"Литвин недавно, як ви чули, сказав, що немає 226 голосів. Це говорить голова Верховної Ради. Я думаю, він несе відповідальність за свої слова. Ви що, впевнені, що вся опозиція буде голосувати за це? Я в цьому не впевнений", - заявив Кравчук.

Він зазначив, що парламент - це "складний конгломерат", і необхідно вирівняти баланс і "подарувати" йому що-небудь для успішного вирішення даного питання.

"Ну, скажімо, прийняти такий бюджет, щоб у ньому були зацікавлені і ті, хто буде голосувати", - сказав екс-президент.

Він також додав, що депутати можуть сумніватися в правильності європейської інтеграції, оскільки Україні доведеться пережити непростий період адаптації.

"Ви думаєте, всі депутати впевнені, що, коли ми вступимо до Євросоюзу, нам буде краще? Краще не буде на перших порах. Ми йдемо в конкурентне середовище... Ми готові сьогодні до цього? Нехай усі скажуть, що готові", - заявив Кравчук.

На його думку, Євросоюз сьогодні бачить через ситуацію з Тимошенко невирішені проблеми в Україні, а тому кримінальна справа проти екс-прем'єра негативно впливає на майбутнє підписання договору про асоціацію з ЄС.

"Через Тимошенко вони бачать, яка у нас прірва між словом і ділом, побачили, як ми живемо. Вони хочуть, щоб ми почали жити по-іншому, щоб ми з Тимошенко зробили перший крок до нового життя. Але чому 10 років при Кучмі не міняли кодекс? Тепер, коли, вибачте, всіх приперло, кажуть: давай негайно, і буде винна одна людина. Ніколи людина не буде винна", - підкреслив Кравчук.

У той же час екс-президент вважає, що статті Тимошенко все ж необхідно декриміналізувати.

"Управлінські рішення не можуть підпадати під кримінальне законодавство, якщо в них немає особистої вигоди", - зазначив він.

На думку Кравчука, слідуючи такій логіці, до відповідальності можна залучати абсолютно будь-якого управлінця. І тоді представники влади будуть просто боятися приймати стратегічні рішення.

"Вони будуть боятися управляти", - сказав екс-президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування