Адвокати Кучми хочуть "відмазати" клієнта, бо немає Мельниченка

Четвер, 17 листопада 2011, 10:08

Адвокати Леоніда Кучми подали скаргу до Печерського районного суду про скасування постанови про порушення кримінальної справи.

Захисники другого президента України (1994-2005) Сергій Ульянов і Віктор Петруненко аргументували скаргу безпідставністю справи, повідомляється в прес-релізі адвокатів.

"На сьогоднішній день стало очевидним, що матеріали кримінальної справи містять беззаперечні докази невинуватості другого президента України в інкримінованому йому перевищенні влади, нібито пов'язаному із загибеллю Георгія Гонгадзе", - вважають адвокати.

За їхніми словами, Леонід Кучма непричетний до трагічних подій з Гонгадзе.

Як вважають захисники, відсутність екс-майора держохорони Миколи Мельниченка, на свідченнях якого заснована кримінальне переслідування Леоніда Кучми, унеможливлює судовий розгляд справи та винесення остаточного рішення по суті.

Тому адвокати рекомендували Кучмі скористатися конституційним правом і оскаржити в суді порушення справи.

В іншому випадку без будь-яких висновків суду невідомо, скільки триватиме його перебування в "нинішньому невизначеному статусі", який є обмеженням його конституційних прав і свобод.

"Оскарження порушення кримінальної справи - це можливість у передбачений законом спосіб встановити безпідставність обвинувачень і в судовому порядку припинити незаконне кримінальне переслідування Кучми, а також захистити його ім'я від наклепницьких обвинувачень і наблизити суспільство до істини щодо справжніх обставин трагедії, що сталася з Георгієм Гонгадзе", - заявили адвокати другого президента.

Зі свого боку, Леонід Кучма прокоментував цю скаргу:

"Для мене, як для колишнього керівника держави та її громадянина - справа честі, щоб у цій брудній історії, яка завдає великої шкоди Україні, нарешті була знайдена правда".

"Особисто я точно знаю в цій історії лише одне: Кучма невинуватий! І продовження підміни розслідування справи Гонгадзе так званою "справою Кучми" все далі відводить слідство з правильного шляху і віддаляє його від встановлення істини", - вважає екс-президент, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

Кримінальна справа проти Леоніда Кучми порушена 21 березня 2011 року.

Він обвинувачується у перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

Плівки Миколи Мельниченка визнані речовим доказом у справі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування