СБУ продовжує шукати ефемерних "терористів"

Четвер, 17 листопада 2011, 12:18

За фактом загрози вчинення терористичного акту в Донецьку порушено кримінальну справу.

Про це з посиланням на прес-службу СБУ в Донецькій області пише "Остров".

За інформацією прес-служби, кримінальну справу порушено після появи в ЗМІ анонімної заяви групи осіб, що взяли на себе відповідальність за вибух у Дніпропетровську.

"Ці люди відкрито заявили, що готують терористичний акт в Донецьку", - сказали у відомстві.

Факт порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого частини 1 статті 258 Кримінального кодексу ("Терористичний акт") підтвердили в прокуратурі Донецької області, яка здійснює нагляд за розслідуванням кримінальної справи.

"Для здійснення оперативно-розшукових операцій створена слідчо-оперативна група, до складу якої увійшли співробітники підрозділів УСБУ та УМВС України в Донецькій області", - зазначили в прес-службі прокуратури.

Як повідомлялося, в день вибуху на форумі одного з інтернет-видань було залишено повідомлення наступного змісту:

"Ми організували вибухи в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську. Наші вимоги є у СБУ, МВС та прокуратури. Нас ігнорують. Сьогодні пролилася перша кров - вона на совісті влади. У сусідній урні в синьому пакеті лист - якщо його не знайшли, то пошукайте в урні на іншій стороні проспекту: там - не вибухнула бомба ... Чекаємо реакції до 21.11. Умови - згідно з листом із Запоріжжя. Ми не підставні терористи з Макіївки, яким знайшли гроші за кілька годин, але наступні вибухи будуть в Донецьку. Ми не зупинимося, поки не виконають наші вимоги. Нам нема чого втрачати".

У повідомленні анонімів йшлося про вибух у Дніпропетровську, що стався 16 листопада і в результаті якого загинув 27-семирічний підприємець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування