В Азарова обіцяють, що квартплата не збільшиться

П'ятниця, 18 листопада 2011, 09:33

Ухвалені парламентом пропозиції президента щодо внесення змін до Житлового кодексу не призведуть до збільшення квартплати.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, повідомляє Укрінформ.

"Ухвалені зміни не зачеплять інтересів жодного громадянина. Сплачувати за квартири більші суми людям не доведеться", - підкреслив він, повідомляє Укрінформ.

За словами Близнюка, пропозиція президента щодо введення коефіцієнтів для розрахунку площ лоджій, балконів, веранд і терас була продиктована виключно необхідністю врегулювати певні технічні питання чинного законодавства.

"Ці коефіцієнти є, і вони будуть. Але ніхто на жодну копійку за це більше платити не буде. Це робиться для того, щоб гармонізувати законодавчу базу", - сказав Близнюк.

За його словами, йшлося, зокрема, про необхідність привести до єдиного виміру системи обрахування площі квартир - до поняття лише "загальної площі" замість нині прийнятих "житлової" та "загальної".

Щодо коефіцієнтів на засклені балкони, Близкнюк зауважив: "Якщо проекти нових будинків передбачають засклені балкони - так і буде. Але ніхто нікого не буде зобов'язувати це робити".

Як відомо, 17 листопада Верховна Рада внесла зміни до статті 6 Житлового кодексу щодо визначення житлової та загальної площ об'єкта житлової нерухомості з урахуванням пропозицій президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування