Табачник, Нацбанк і МВС претендують на звання будяка

П'ятниця, 18 листопада 2011, 16:43

Українська Гельсінська спілка з прав людини висунула міністра Дмитра Табачника, Нацбанк та МВС  на здобуття премії "Будяк року – 2011".

Як ідеться в прес-релізі організації, номінантами стали Національний Банк України – в номінації "За найбрутальніше втручання в право на приватність".

Установу звинувачують у виданні постанов, які не відповідають ЗУ "Про захист персональних данних", і є брутальним втручанням в право на приватність

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у м. Києві – в номінації "За грубе порушення права на свободу мирних зібрань".

Міністр освіти України Дмитро Табачник висунутий в номінації "за систематичні порушення прав іноземних студентів".

Голова державної прикордонної служби України Микола Литвин потрапив в номінацію за "Найбільш інформаційно закритий орган влади". Цьому відомству закидають ненадання інформації про факт перебування осіб, не допущених на територію України, в ДП МА "Бориспіль", відмова повідомити причини недопуску як таким особам, так і їх представнику.

Номінантами також виступали президент Янукович, Кремінська районна рада, проте заявка була відкликана авторами в зв’язку з обіцянкою найближчим часом виправити ситуацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування