Литвин: кожен щось втратив, але в цілому виграв справу

П'ятниця, 18 листопада 2011, 20:11

У четвер Верховна Рада продемонструвала, що у відповідальні моменти може знаходити порозуміння, приймати узгоджені рішення.

Таку думку озвучив спікер Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв'ю телеканалу "Рада".

Він зазначив, що рішення Ради "має не тільки внутрішнє значення, але й міжнародне звучання, оскільки розробка та прийняття закону про вибори перебували під пильною увагою європейських структур".

"Можу сказати, що цей іспит Україна витримала з гідністю. Єдине, що мене хвилює, - це те, що високі демократичні стандарти, які закладені в законі про вибори народних депутатів України, треба підкріпити високим рівнем відповідальності, совісті та моральності тих політиків і політичних сил, які будуть брати участь у виборах", - заявив спікер.

"Таким чином, є всі підстави стверджувати, що цей закон - на виріст", - додав він.

Литвин зауважив, що, звісно, виборчий закон "кожен намагався приміряти на себе і під себе, і зрозуміло, що цим законом невдоволені всі".

"Попри намагання одних представників депутатського корпусу озвучувати бадьорі слова про перемогу, а інших - що вони не програли, це не відповідає дійсності. І це добре. Бо, на моє глибоке переконання, компроміс досягається тоді, коли кожен з учасників перемовин розуміє, що щось втратив, але на загал виграла справа", - сказав він.

Новий виборчий закон, заявив Литвин, "розрахований на демократичне суспільство, а отже вся відповідальність за те, яка влада буде сформована в результаті виборів, буде лягати на людей".

"Думаю, треба дати людям можливість самим приймати рішення, щоб потім не було нарікань, що вони не мали відношення до формування влади. Тепер доля країни - і це не пафос - в руках людей. Бо не залишилося жодної можливості, жодної шпарини для адміністративного ресурсу", - сказав Литвин.

Як відомо, у четвер Верховна Рада прийняла в цілому закон "Про вибори народних депутатів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування