СІЗО: Тимошенко не настільки погано, вона сама просить про слідчі дії

Понеділок, 21 листопада 2011, 20:01

Інформація про безпорадний стан екс-прем'єра Юлії Тимошенко є спотвореною та не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"Враховуючи надані Юлією Тимошенко скарги на стан здоров'я керівництво Київського СІЗО постійно (зі збереженням конфіденційності) намагається надати кваліфіковану медичну допомогу (в тому числі за участі її особистого лікаря та медичної сестри). Але, незважаючи на це, вонасистематично відмовляється від проведення запропонованих обстежень", - йдеться в повідомленні.

В службі уточнили, що Тимошенко відмовляється від "лабораторних та інструментальних обстежень, що порушує порядок отримання медичної допомоги особами, взятими під варту".

"За результатами останнього медичного обстеження комісії МОЗ Юлії Тимошенко дозволили спілкуватися з органами слідства в межах СІЗО", - заявили в прес-службі.

Крім того, тюремники запевняють, що "слідчі дії відносно ув'язненої Тимошенко здійснюються у відповідності з діючим кримінально-процесуальним законодавством та законом "Про попереднє ув'язнення".  

"Більше того, у період 15-18 листопада Юлія Тимошенко з власної ініціативи зверталася до адміністрації СІЗО та пропонувала ознайомити її з певними протоколами", - уточнили в Держслужбі.

Як відомо, раніше уповноважена з прав людини Ніна Карпачова назвала стан здоров’я Юлії Тимошенко вкрай тяжким.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування