Кузьмін нібито нічого не знає про стан Тимошенко

Вівторок, 22 листопада 2011, 13:52

Генпрокуратура заявляє про готовність продовжити діалог із Європарламентом у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко й надати будь-які документи.

Про це повідомив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін журналістам у Брюсселі, коментуючи зустріч із європейськими депутатами, яка відбулась у понеділок.

"Це (зустріч) говорить про відкритість відомства, прозорість усіх процесів в Україні й бажання правоохоронних органів співпрацювати з Європейським парламентом", - зазначив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми готові надати повну інформацію, включаючи документи", - заявив Кузьмін.

"Ця зустріч має колосальне значення для розуміння між Україною та Європейським союзом", - сказав він і підкреслив важливість продовження діалогу з Європарламентом.

Водночас, Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура не має інформації про важкі захворювання Тимошенко.

"Сьогодні ми не маємо ніяких даних про важкі захворювання Юлії Тимошенко, які заважали б їй зустрічатися з захистом і слідством", - сказав він.

Однак перший заступник генпрокурора зазначив, що на даний момент він перебуває в Брюсселі, а тому зможе конкретніше відповістити на поставлене запитання "завтра, коли повернеться до офісу".

Кузьмін вважає, що адвокати Тимошенко обрали способом захисту "не правові механізми, але політичні".

"Політичні засоби захисту передбачають використання кримінального процесу як політичної трибуни або майданчика для політичних обвинувачень. У випадку прем’єра правова позиція не помітна", - заявив він.

"Тактика адвокатів зводиться до політичних обвинувачень влади у політичних репресіях (проти) опозиції й використанні штампів у вигляді словосполучень "політично мотивовані дії прокуратури", - сказав Кузьмін.

При цьому він стверджує, що в ході розслідування справи Тимошенко слідчий "керується тільки законом і не торкається політичної складової".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування