Янукович пішов на шантаж ЄС - політолог

Четвер, 24 листопада 2011, 17:18

Президент Віктор Янукович втягнувся в інтригу з шантажем, результат якої може дуже погано закінчитися для України.

Таку думку озвучив глава Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко, коментуючи можливість участі президента в саміті Евревразійского економічного співтовариства в Москві 19 грудня, замість саміту України-ЄС, зазначає ЛІГАБізнесІнформ.

"Банкова грає з ЄС. Влада намагається проводити інформаційно-політичну контратаку на європейців. Сенс її в тому, щоб полякати ЄС, пошантажувати", - підкреслив Фесенко.

Він нагадав, що в Європі досить чітко визначилися щодо Угоди про асоціацію з Україною.

"Існує ризик перенесення підписання на пізніший термін, або може відбутися технічне парафування на більш низькому рівні. І в зв'язку з цим, мені здається, на Банковій вирішили пограти в шантаж: мовляв, будете з нами грати, ми можемо задуматися над тим, а чи потрібен нам цей саміт?​​", - сказав експерт.

На його думку, Київ втягнувся в інтригу, результат якої ніхто не вгадає.

"Я б не ризикнув радити президенту йти на такий крок. Ця комбінація дуже ризикована, розрахована на психологію. Може, це дасть якусь користь і підштовхне ЄС до потрібних Януковичу дій. Але все це може закінчитися дуже погано", - додав політолог.

Як повідомлялося 23 листопада Інтерфакс з посиланням на джерело у секретаріаті ЄврАзЕС повідомив, що Янукович візьме участь у 32-му засіданні Міждержавної ради ЄврАзЕС, що відбудеться 19 грудня у Москві.

У ЄврАзЕС заявили, що не поширювали інформацію про участь президента України у засіданні у Москві.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що не мають інформації про візит Януковича до Москви 19 грудня та займаються підготовкою саміту Україна-ЄС.

Водночас джерела Комерсант-Україна повідомили, що така "провокація" була підготовлена в адміністрації президента.

Янукович у четвер в Сумах не спростував інформацію про свій візит до Росії 19 грудня та заявив, що він перебуватиме там, де це буде необхідно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування