Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МНС каже, що його заяву про померлого в Донецьку підробили

Понеділок, 28 листопада 2011, 13:04

Міністерство надзвичайних ситуацій спростовує інформацію, поширену сайтом Донецької облдержадміністрації щодо подій у наметовому містечку протестувальників у неділю.

"Прес-служба Донецької обладміністрації у коментарі про події у Донецьку посилається на неіснуюче повідомлення прес-служби МНС", - сказано в повідомленні.

Прес-служба МНС зазначає, що "такої інформації (щодо подій біля будівлі Пенсійного фонду 27 листопада) на офіційному веб-ресурсі Міністерства немає і ніколи не було".

"За коментарем до керівника прес-служби МНС співробітники Донецької ОДА не зверталися", - додає прес-служба МНС.

Вона "розцінює такі дії як свідоме фальшування інформації та намагання ввести в обману представників ЗМІ і вимагає невідкладно зняти посилання на неіснуюче повідомлення МНС".

Раніше сайт Донецької ОДА з посиланням на дані МНС повідомило, що Геннадій Конопльов, який помер у неділю під час демонтажу одного з наметів протестувальників у Донецьку, мав ішемічну хворобу серця.

За даними влади, 70-річний мешканець Родинського Геннадій Іванович Конопльов звертався 26 листопада о 12:30 по допомогу до медиків, які чергували у Пенсійного Фонду, з приводу болю в грудях, про що було зроблено відповідний запис у журналі.

"Чоловікові був поставлений діагноз "ішемічна хвороба серця з ознаками стенокардії" і запропонована госпіталізація. Від госпіталізації літня людина відмовилася", - йшлося в повідомленні.

Із посиланням на МНС повідомлялося, що 27 листопада о 18:30 до будівлі Пенсійного Фонду прибули співробітники МНС, "щоб демонтувати намет, згідно з постановою виконавчої служби".

"Палатка була демонтована протягом 12 хвилин і відвезена до місця постійної дислокації. Співробітники міліції забезпечували правопорядок", - йшлося у повідомленні.

Зазначалося, що о 19:10 до лікарів звернулися пікетувальники з проханням надати медичну допомогу одному з учасників – і 70-річному чоловікові там же, у машині швидкої допомоги, яка чергувала біля Пенсійного Фонду, стали надавати допомогу.

"В цей час пікетувальники оточили машину швидкої допомоги та не давали їй виїхати з місця, де проводився пікет. Співробітникам міліції довелося організувати так званий "живий коридор", аби забезпечити транспортування людини", - зазначалося на сайті ОДА.

"На жаль, в машині швидкої допомоги чоловік помер", - констатувало відомство.

Раніше міліція заперечила свою участь у знесенні намета і свою провину в смерті шахтаря-інваліда Конопльова.

Чорнобильці й організація "Коаліція учасників помаранчевої революції" вимагають порушити справу порти міліціонерів і працівників МНС, які, за їхніми словами, "затоптали" людину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: