Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко проситься до ізраїльського суду

Понеділок, 28 листопада 2011, 12:30

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко хоче домогтися розгляду його справи в ізраїльському суді.

Про це він завив в інтерв'ю ізраїльському російськомовному виданню IzRus.

Мельниченко впевнений, що, оголосивши його в міжнародний розшук, влада України буде зобов'язана домагатися його екстрадиції.

Для ухвалення рішення про початок процесу екстрадиції, за словами Мельниченка, Ізраїль повинен буде проігнорувати той факт, що США надали йому політичний притулок, а також резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи від 2001 року.

Але, якщо це відбудеться, він має намір домагатися "відкритого суду".

"Щоб це було відкрите судове слухання, щоб моїм аргументам була б дана юридична оцінка..., щоб громадськість Ізраїлю, у першу чергу журналісти, дали мені можливість у суді представити факти", - сказав Мельниченко. 

"Якщо ж найближчим часом Україна на цей крок не піде, якщо вона не запросить (екстрадиції), я буду ініціювати моє затримання. Моє затримання може бути в аеропорту. Тобто. я куплю квиток і просто буду виїжджати, але перед цим я звичайно повідомлю пресу, й на прикордонному контролі ізраїльські прикордонники зобов'язані будуть мене затримати", - сказав Мельниченко.

"Тому, що на вимогу української прокуратури я перебуваю в Інтерполі. Коли мене затримають, ізраїльські спецслужби зобов'язані будуть почати процес екстрадиції", - додав він.

Також Мельниченко заявив, що "українська мафія мала дуже сильні зв'язки в структурі ізраїльського уряду".

Крім того, за його словами, у той же період "українська мафія", скориставшись матеріалами ізраїльських правоохоронних органів, "намагалася сфабрикувати кримінальні справи у щодо Юлії Тимошенко і близьких до неї".

"Деякі люди, які проходили по кримінальній справі в Україні проти Тимошенко, перебралися в Ізраїль. Вони тут одержали громадянство або політичний притулок", - пояснив Мельниченко.

Він додав, що за офіційними каналами Україна одержувала від Ізраїлю інформацію про цих людей. Потім були плани використовувати інформацію "для тиску на них з метою фабрикації компрометуючих матеріалів щодо Тимошенко".

За його словами, метою було, "щоб досягти політичного результату в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування