"Беркут" відтісняє людей від Кабміну

Вівторок, 29 листопада 2011, 09:49

Мітингувальники під Кабміном вийшли на проїжджу частину вулиці Грушевського, але були відтіснені "Беркутом".

Як повідомляє кореспондент "Української правди", раніше співробітники "Беркута" забрали намети в свої автобуси після інциденту зі спробою їх встановлення у Маріїнському парку.

Побитий при спробі встановлення намету "Беркутом" афганець близько тридцяти хвилин знаходиться в кареті швидкої медичної допомоги.

Як передає "Інтерфакс-Україна", після вилучення наметів та іншого інвентарю у мітингувальників у парку навпроти будівлі Кабінету міністрів правоохоронці передислокувалися і зайняли вихідні позиції.

Наразі сутички і перепалки між активістами громадської організації воїнів-інтернаціоналістів "Ніхто крім нас" і "беркутівцями" припинилися.

Учасники акції протесту, як і раніше продовжують перебувати в Маріїнському парку, їх кількість збільшилася. Крім активістів "Ніхто крім нас" до місця недавнього інциденту підійшли близько 100-150 активістів "БЮТ-Батьківщини", які раніше стояли біля будівлі Верховної Ради.

Усього за оцінкою учасника подій в акції беруть участь близько 2000 осіб, і люди продовжують прибувати.

Учасники акції під будівлею українського уряду вшанували хвилиною мовчання пам'ять померлого учасника акції протесту в Донецьку шахтаря Геннадія Конопльова.

В даний час правоохоронці вишикували в Маріїнському парку оточення в кілька рядів, відгороджуючи протестувальників від огорожі навколо будівлі парламенту з тильного його боку.

Бійці спецпідрозділу міліції "Беркут" заблокували вхід в Маріїнський парк з боку Верховної Ради.

У той же час, як передає УНІАН, правоохоронці намагалися запобігти об'єднанню учасників акції протесту проти скасування пільг, які мітингують навпроти Будинку уряду, з їх товаришами, що розташувалися в парку на пагорбі навпроти Кабміну.

Нагадаємо, в Маріїнському парку Києва, напроти будівлі Кабінету міністрів, сталася сутичка між правоохоронцями та активістами громадської організації "Ніхто крім нас".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування