Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На бізнес Жеваго завели ще одну справу

Вівторок, 29 листопада 2011, 11:01

Прокуратура розслідує кримінальну справу стосовно голови правління - генерального директора компанії "Росава", яка підконтрольна Костянтину Жеваго.

Кримінальну справу було порушено ще 19 серпня, повідомляє газета "Дело".

За даними видання, постанова про відкриття кримінального провадження винесена у зв'язку з порушенням податкового законодавства підприємством депутата від БЮТ Костянтина Жеваго.

Нібито підозрюваний безпідставно включив до складу валових витрат підприємства відсотки в розмірі 65 млн. грн., які були виплачені "Росавою" за користування кредитними коштами.

Ці гроші були використані компанією для придбання акцій ВАТ "Завод Електрокераміка" ВАТ "Спецхіммаш", ВАТ "Стахановський завод технічного вуглецю", "Завод сільськогосподарської техніки", ВАТ "Білоцерківська теплоцентраль", ВАТ "Нафтоенергоспець сервіс", ВАТ "Украінаенергомаш", ВАТ "Кагарлицький", ЗАТ "Зовнішньоторговельна фірма КрАЗ".

Як встановили слідчі з податкової інспекції Солом'янського району Києва, ці витрати не були пов'язані з господарською діяльністю підприємства.

Таким чином дії керівництва "Росави" призвели до завищення валових витрат за період з 1 січня 2010 року по 31 березня 2011 року на суму 65 млн. грн.

В результаті податок на прибуток зменшився на 15,94 млн. грн.

Придбання акцій було проведено компанією "Росава" за рахунок коштів, отриманих у кредит в банку "Фінанси та кредит".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу стосовно заступника голови правління ЗАТ "Банк" Фінанси та Кредит ".

За даними видання, разом з заступником голови банку по цій кримінальній справі проходять ще дві людини - в.о. голови правління ЗАТ "Укренергозбут", а також колишній директор цієї компанії.

Як відомо, 11 липня в заводоуправління компанії "Росава" (також підконтрольної Жеваго) проникли озброєні люди, що представилися співробітниками СБУ.

Вони заблокували четвертий поверх будівлі, на якому розміщується служба фінансового директора підприємства, і провели виїмку документів.

Костянтин Жеваго все ще залишається у фракції БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування