Яценюку після виборів запропонують крісло Азарова?

Середа, 30 листопада 2011, 13:49

Лідеру "Фронту змін" Арсенію Яценюку можуть запропонувати крісло прем'єра після парламентських виборів-2012 в обмін на коаліцію у Верховній Раді.

Про це заявив голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Яценюка вважають більш договороздатним, ніж інших опозиціонерів. Це факт. Про це свідчить його політична історія. Що стосується впливу, то впливають не тільки на Яценюка, а й на "Батьківщину", включаючи Турчинова, навіть враховуючи його затяту опозиційність. Я думаю, там досить каналів впливу. Інша справа, що вони малопомітні", - підкреслив Фесенко.

На його думку, на виборах-2012 влада буде впливати на всіх політичних гравців.

"Різний буде тільки ступінь цього впливу", - прогнозує експерт.

"Навесні минулого року Яценюк вчинив грамотно і розумно, відмовившись, на відміну від Тігіпка, від посади в уряді. Вибір виявився правильний. Як буде далі? Думаю, до виборів на якусь гру з владою він не піде. Якщо Арсеній Петрович хоче боротися за крісло президента, то йому потрібно уникати прямих контактів або явних угод з владою", - зазначив Фесенко.

Він додав, що найдраматичніший момент для лідера "Фронту змін" може настати після парламентських виборів-2012.

"Виникне питання, що запропонують Арсенію Петровичу. У нових реаліях парламент вже ні на що не впливає. Тому в разі перемоги опозиції все, що Яценюку зможе запропонувати Батьківщина, це крісло спікера. Але Партія регіонів зможе запропонувати набагато більше - крісло голови уряду в обмін на коаліцію у Верховній Раді", - сказав політолог.

Експерт нагадав, що посада прем'єра допомагала всім, крім Леоніда Кравчука, в подальшому зайняти Банкову.

"Але бути прем'єром Януковича - величезний ризик для людини, яка називає себе опозиціонером до того, що ця влада робить", - сказав Фесенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News