Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваний у вбивстві фотографа зізнався у злочині

Середа, 30 листопада 2011, 17:09

Молодий чоловік, що підозрюється у вбивстві фотокореспондента Віталія Розвадовського, зізнався у скоєнні злочину.

Про це Українським Новинам повідомив заступник начальника центру зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Володимир Дмитренко.

За його словами, підозрюваний зізнався у вбивстві під час допиту співробітниками міліції.

При цьому під час сутички з Розвадовським він також отримав травми і зараз перебуває в лікарні, проте його життю загрози немає.

Працівниками міліції під час розслідування злочину зібрані речові докази. Ведеться слідство.

В свою чергу начальник Головного слідчого управління МВС Василь Фаринник в середу повідомив, що слідство зібрало достатньо доказів причетності до вбивства затриманого.

"Той, хто був з ним (фотокореспондентом), - це його знайомий. У нього статус підозрюваного... він затриманий. У нас достатньо доказів для порушення кримінальної справи за ст. 115 КК (умисне вбивство)", - сказав він у Києві в ході круглого столу, присвяченого взаємодії співробітників міліції та журналістів.

Що стосується знаряддя вбивства, то як він зазначив, "ніж ще не знайшли".

"Вони були разом, між ними був конфлікт, у результаті постраждав ваш колега. Вибачте за слово, це банальна ситуація, не пов'язана з журналістською діяльністю. Мотиви побутові", - цитує Фаринника "Інтерфакс-Україна".

Водночас, як повідомляє газета "Сегодня", підозрюваний зараз перебуває в лікарні швидкої допомоги з пораненнями обох долонь, струсом мозку, великий гематомою на обличчі і відбитої ниркою.

"Ми постійно чергуємо в Лікарні швидкої допомоги, хоча до Ярослава нас не пускають", - розповіла виданню тітка хлопця Вікторія Полушкіна.

За її словами, стан Ярослава помірної тяжкості, задовільний.

"Він лежить в окремій палаті, де практично постійно перебуває слідчий, і про стан племінника і мого хрещеника ми дізнаємося від нього. Але я хочу офіційно заявити - ні я, ні вся наша родина не вірить в те, що Ярослав міг скоїти вбивство", - додала Вікторія Полушкіна.

Вона також впевнена, що у Ярослава "не було ні намірів, ні мотивів".

"Вони дружили з Віталіком, який знав Ярослава з 12 років. Віталік був вчителем Ярослава, він вчив його фотомистецтву, вони часто бували вдвох, він брав його на зйомки", - сказала Вікторія Полушкіна.

Вікторія підтвердила, що ввечері, який став останнім у житті Віталія, друзі були разом:

"Ярослав з дівчиною знімає квартиру недалеко від будинку, де сталося вбивство. Вони зустрілися з Віталієм, якого я теж добре знала, любила і дружила. Навіть не можу собі уявити, що доведеться його ховати. Але що точно там сталося, я поки не можу говорити через таємницю слідства. Можу сказати, що обидві долоні сильно порізані - він чинив опір, хапаючись за ніж", - підсумувала Полушкіна.

Як повідомлялося, Розвадовський був убитий 28 листопада близько 23:00 у під'їзду будинку по Харківському шосе, 168 у Києві.

За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

29 листопада вона затримала молодого чоловіка за підозрою у вказаному злочині. Основна версія слідства - вбивство на ґрунті побутового конфлікту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування