Литвин запевняє, що Раду давно треба комп’ютеризувати

Середа, 30 листопада 2011, 17:37

Глава Верховної Ради Володимир Литвин закликає не робити сенсацію в питанні закупівлі нових комп'ютерів для народних депутатів.

Про це він заявив журналістам у середу, повідомляє УНІАН.

За словами Литвина, є документ, в якому чітко зафіксовано, що останній раз комп'ютерне обладнання закуповувалося у 2006 році.

"Вочевидь, назріла необхідність в заміні цього обладнання, і тому у травні 2011 року Комітет з питань регламенту та депутатської етики ухвалив відповідне рішення і дав доручення Апарату Верховної Ради України оголосити тендер на закупівлю цього обладнання. Так що в даному випадку сенсації жодної немає і її шукати не треба", - сказав спікер парламенту.

Він також наголосив, що роботу парламенту з розгляду законопроектів давно вже потрібно переводити на електронний варіант.

Литвин нагадав, що лише впродовж однієї сесії втрати Верховної Ради на друк законів становлять понад 400 тисяч гривень.

"Тому вважаю, що рішення ухвалене і рішення вірне", - додав він.

Говорячи про ціну комп'ютерів, Литвин порадив подивитися на порядок цін у вільному продажі.

"Тоді відпаде необхідність шукати підводні течії", - додав він.

Як відомо, управління справами апарату Верховної Ради за результатами тендерів 21 і 24 листопада уклало низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 8,61 млн. грн.

Згодом у ВР заявили, що придбання нових ноутбуків для депутатів необхідно, щоб "забезпечити повну відкритість, прозорість і підзвітність парламенту перед виборцями".

Фракція БЮТ і ще декілька депутатів відмовилися від комп’ютерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...