Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-глава МЗС: Україна може бути в ЄС через 12-13 років

Субота, 10 грудня 2011, 12:12

Екс-глава МЗС, заступник голови політради партії "Наша України" Володимир Огризко вважає за можливе вступ України до Євросоюзу до 2026 року.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу" в п'ятницю, повідомляє Ukranews.

"Якби ситуація була нормальною і почали роботу з 1 січня 2012 року, то на Угоду про асоціацію я дав би 6-7 років для того, щоб виконати всі ці речі і після цього 3-4, максимум 5 років, на остаточні переговори про вступ. Десь 12-13 років, і Україна могла б насправді приєднатися до європейських країн", - сказав Огризко.

За його словами, якщо Угоду про асоціацію України з ЄС буде заблоковано, то це буде означати, що деякі європейські країни беруть на себе надзвичайно високу політичну відповідальність за те, що вони фактично відрізають Україну від тих демократичних стандартів, про які вони так сильно сьогодні говорять.

На закінчення Огризко зазначив, що якщо в Україні і далі будуть продовжуватися політичні переслідування, то ця Угода про асоціацію не буде підписана і ратифікована.

Раніше президент Віктор Янукович заявив, що розраховує на вступ України до Європейського Союзу до 2022 року. У той же час Україна сподівається на підписання з ЄС Угоди про асоціацію до кінця 2011 року.

Місяць тому Огризко висловив упевненість, що угода буде парафована. Він звернув увагу на дуже велику економічну зацікавленість з обох сторін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування