Власенко про вбивство Щербаня: У Кузьміна нічого немає, все - вигадки

Понеділок, 12 грудня 2011, 10:28

Адвокат Сергій Власенко запевняє в безпідставності обвинувачень Генпрокуратури щодо причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи заяви першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна з цього приводу.

"Жодних юридичних підстав для його тверджень нема. Те, що він говорить про причетність Тимошенко до вбивства, – це вигадки й чутки, розповсюджувані ним із використанням службового становища", - заявив Власенко. 

На його думку, "перший заступник генерального прокурора перетворився на дешевого піар-агента".

"Якби будь-який прокурор, будь-якого рівня в будь-якій європейській країні дозволив собі публічно висловити абсурдні припущення, які не підкріплені вироком суду, він би за секунду вилетів у відставку", - зазначив Власенко.

"На жаль, у нашій країні Ренат Кузьмін користується тим, що він перший заступник генпрокурора, член Вищої ради юстиції й, як я розумію, довірена особа президента з контролю над політичними справами, у тому числі й Тимошенко. Він дозволяє собі поширювати подібні брехливі заяви в ефірі телеканалу "Інтер", який фактично належить голові СБУ Валерію Хорошковському", - заявив він.

"Чомусь, виступаючи перед европарламентарями, пан Кузьмін різко замовк, коли вони сказали йому: "Почекайте, яке право ви маєте висловлюватися з приводу Щербаня? Ви не людина з вулиці, щоб висловлювати свої приватні думки, а перший заступник генпрокурора!", - сказав Власенко.

На зауваження, що перший заступник генпрокурора не може, викладаючи інформацію, не ґрунтуватися на фактах, і, напевно, є документальна підстава для тверджень про зв'язок Тимошенко з убивством Щербаня, адвокат відреагував:

"Чому тоді при всій наявній у Генеральної прокуратури "інформації" вони не порушують справу?! Чому?!".

"У Генпрокуратурі стверджували, що свідчення дасть Кириченко (Петро Кириченко управляв рахунками екс-прем'єра Павла Лазаренка, отримав притулок у США). Вони взяли в заручники дружину Кириченка, коли та приїхала до Києва! На підставі надуманих обвинувачень вона просиділа в Лук'янівському СІЗО два місяці. Зараз вона перебуває під підпискою про невиїзд", - зазначив Власенко.

"У Генпрокуратури нічого немає, в іншому разі справа була б уже порушена!", - заявив він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування