Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатів просять "розрулити" ситуацію в газеті "Сегодня"

Понеділок, 12 грудня 2011, 14:05

Журналістський рух "Стоп цензурі!" закликає комітет Верховної Ради з питань свободи слова провести слухання по ситуації в редакції "Сегодня".

Про це йдеться у заяві руху, поширеній 12 грудня, повідомляє "Телекритика".

Рух висловлює занепокоєння кризою в одній з наймасовіших газет України "Сегодня", яку, за словами працівників, спричинено конфліктом з новим топ-менеджментом видання, а також появою зовнішнього цензора.

"Не даючи оцінки протистоянню між директором "Сегодня мультимедіа" та головним редактором газети "Сегодня", у яке втягнуто редакцію, зауважимо, що ці події є особливо тривожними з огляду на нещодавнє закриття "Газети по-київськи", яким завершився схожий за змістом конфлікт", - йдеться в заяві руху.

Враховуючи це, рух "Стоп цензурі!" закликає Комітет Верховної Ради з питань свободи слова провести комітетські слухання з питань ситуації в редакції "Сегодня", де вислухати всі сторони конфлікту та надати рекомендації щодо виходу з кризової ситуації.

Рух "Стоп цензурі!" також звертається до прес-секретаря президента Дарії Чепак як співголови міжвідомчої комісії з питань свободи слова з пропозицією провести позачергове засідання в зв'язку з кризовою ситуацією в редакції газети "Сегодня".

"Рух "Стоп цензурі!" засуджує практику замовних матеріалів та інформаційного супроводу певних політиків, яка, на жаль, є типовою для деяких українських мас-медіа та існування якої визнала редакція газети "Сегодня"", - наголошують автори заяви.

Рух "Стоп цензурі!" закликає колектив "Сегодня" ініціювати укладення договору із власниками про редакційну політику, що покликана гарантувати дотримання стандартів журналістики у виданні.

Як відомо, у минулий четвер редакція газети "Сегодня" оголосила про передстрайковий стан у зв'язку з тим, що "новий генеральний директор компанії Олена Громницька веде лінію на згортання прийнятих раніше в компанії прозорих і цивілізованих правил гри".

На час розслідування Громницька була відсторонена від виконання обов'язків.

Згодом від роботи був відсторонений і головний редактор Ігор Гужва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...