За намет у метро присудили штраф

Понеділок, 12 грудня 2011, 15:46

Шевченківський районний суд столиці визнав винним організатора акції протесту в метрополітені Сергія Мельниченка і одного з учасників зібрання.

Про це повідомляє прес-служба "Коаліції учасників Помаранчевої революції".

На Сергія Мельниченка Шевченківський районний суд наклав штраф за "злісну непокору законним вимогам працівникам метрополітену".

"Злісна непокора визначається Законом як опір і образа працівника. Звинувачення ж базувалося на поясненні чергової по станції Майдан Незалежності "я бачила, як міліціонер підійшов до Мельниченка, коли той закликав припинити акцію". Тож подібне рішення звучить як мінімум абсурдно і цинічно", - вважають у прес-службі.

Іншого затриманого під час акції, який був лише одним з учасників зібрання, також звинуватили у злісній непокорі працівникам міліції і присудили штраф.

Друге обвинувачення, яке висунула міліція проти Сергія Мельниченка, - порушення правил проведення мирних зібрань - суддя Малинников повернув на перекваліфікацію зі ст.185 ч.1 на ст.185 ч.2.

Нагадаємо, два тижні тому цей же суддя застосував щодо Мельниченка штраф за ст.185 ч.1 за організацію відзначення Дня Свободи на Майдані Незалежності.

"Знаючи, що ця постанова зараз оспорюється в Апеляційному суді, Малинников зажадав змінити звинувачення на жорсткіше, додавши: "Я знайду спосіб, як тебе загнати під арешт", - повідомляє прес-служба.

"Міліція переформулювала текст адміністративного протоколу шляхом дописування додаткових звинувачень, що є грубим порушенням Закону. Але якщо навіть судді вдасться шляхом маніпуляцій і підтасовок призначити мені арешт, ми проведемо акцію протесту вже в самому ізоляторі", - зазначив Сергій Мельниченко.

Нагадаємо, у суботу представники "Коаліції учасників помаранчевої революції" та "Чорного Комітету" намагалися встановити намет на платформі станції метро "Майдан Незалежності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування