"Регіони" запевняють, що не тренувалися у Вишневому

Понеділок, 12 грудня 2011, 17:38

У Партії регіонів запевняють, що позачергові вибори мера міста Вишневе на Київщині відбулися без будь-яких порушень законодавства чи фальсифікацій.

Про це заявила у понеділок заступник глави Київської облорганізації Партії регіонів Тетяна Подашевська, передає УНІАН.

"Будь-які заяви про фальсифікацію не мають підстав... Вибори пройшли вільно, демократично, без порушень законодавства. Маю на увазі ті порушення, які могли б вплинути на результати виборів", - сказала вона.

За словами Подашевської, місцева влада створила всі необхідні умови для проведення виборчої кампанії.

"Досить професійно були оснащені виборчі комісії, приміщення, зручний доступ для інвалідів", - сказала вона.

При цьому Подашевська наголосила, що всі кандидати на посаду мера мали можливість підготувати документи для реєстрації.

Водночас, додала вона, виборча комісія отримала документи для реєстрації від 33 кандидатів на посаду міського голови Вишневого, а на день голосування до бюлетеня було внесено 17 прізвищ.

"Було відмовлено у реєстрації 8 кандидатам: від "Фронту змін", КПУ, ХДС, Європейської партії, "За Україну!", ВО "Батьківщина", "Української платформи", і 8 кандидатів з різних причин зняли свої кандидатури", - сказала Подашевська.

При цьому вона зауважила, що 6 з 8 кандидатів оскаржили рішення про зняття з реєстрації й один з них був зареєстрований.

Вона також додала, що всі політичні сили мали можливість делегувати своїх спостерігачів на всі виборчі дільниці, але цим правом не скористалися представники ВО "Свобода" і партії УДАР Віталія Кличка.

"Це підтверджує те, що опозиційні сили не були готові до цих виборів", - наголосила заступник глави облорганізації.

За її словами, перемога на виборах мера кандидата від Партії регіонів Іллі Дікова є переконливою, оскільки за нього проголосували 65% виборців.

Як відомо, раніше "Свобода" заявила про численні порушення та застосування адміністративного ресурсу на виборах мера Вишневого 11 грудня.

"На позачергових виборах міського голови Вишневого влада відпрацьовує механізми фальсифікацій майбутніх парламентських виборів", - заявили партійці.

Також у ВО "Свобода" зауважили, що напередодні виборів "підконтрольна владі" територіальна виборча комісія відмовилася реєструвати кандидатів від опозиційних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування