Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" каже, що на Вишневому влада тренується перед виборами в Раду

Неділя, 11 грудня 2011, 09:21

На позачергових виборах міського голови Вишневого влада відпрацьовує механізми фальсифікацій майбутніх парламентських виборів.

Про це йдеться в заяві Київської обласної організації ВО "Свобода".

Позачергові вибори міського голови Вишневого на Київщині відбудуться в неділю.

"Небувале застосування адмінресурсу, відмова у реєстрації та зняття опозиційних кандидатів, підготовка до масових фальсифікацій, відмова у реєстрації членів виборчих комісій від єдиного опозиційного кандидата свідчать про те, що влада вже сьогодні відпрацьовує механізми фальсифікації майбутніх парламентських виборів",– йдеться у заяві.

ВО "Свобода" наголошує, що в 2010 році, незважаючи на численні фальсифікації, перемогу здобув кандидат від опозиційних сил Микола Ляшенко. Однак уже через три місяці депутатська більшість висловила йому недовіру.

Аналогічний сценарій масштабних фальсифікацій Партія регіонів застосовує і під час позачергових виборів, у яких основна боротьба відбувається між кандидатом від ВО "Свобода" Вадимом Курбатовим та ставлеником Партії регіонів Іллею Діковим, йдеться в заяві.

За даними соцопитувань,більшість мешканців Вишневого підтримує кандидата від опозиції та виступає проти провладного кандидата. При цьому опозиційні партії підтримують єдиного кандидата.

У прес-службі нагадують, що ТВК Вишневого відмовилася від реєстрації кандидатів від опозиційних сил: "Батьківщини", "Фронту змін", "За!Україну", "Європейської партії", "Української платформи", "Християнсько-демократичної партії".

Також за два дні до виборів з виборчих перегонів зняли ще одного опозиційного кандидата від партії "Удар" Антона Замараєва.

ТВК Вишневого 16 листопада винесла постанову про відмову в реєстрації Курбатова кандидатом на посаду міського голови. Лише завдяки опротестуванню цієї постанови Київським окружним адміністративним судом вдалося домогтися реєстрації опозиційного кандидата.

Чергову спробу зняття свободівця з перегонів ТВК Вишневого спробувала реалізувати 5 грудня шляхом винесення попередження Курбатову через нібито незаконну агітацію. 9 грудня Адміністративний суд Київської області задовольнив позов кандидата і скасував рішення про винесення попередження.

ТВК Вишневого також не зареєструвала жодного члена комісії та жодного спостерігача від Курбатова, зазначають в організації.

Там стверджують, що голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк особисто втрутився у виборчий процес та впродовж 8 та 9 грудня агітував за провладного кандидата, "зігнавши на так звану зустріч з виборцями працівників медичних, навчальних та комунальних закладів міста".

ВО "Свобода" заявляє, що їй відомі факти про масштабні фальсифікації, які влада готує на виборах у Вишневому 11 грудня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування