Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Репортери без кордонів: Рішення суду по Кучмі не допомагає розкрити убивство Гонгадзе

Четвер, 15 грудня 2011, 16:16

Організація Репортери без кордонів засудила рішення Печерського суду закрити справу проти екс-президента Леоніда Кучми.

"Репортери без кордонів різко засуджують рішення Печерського районного суду 13 грудня відкинути звинувачення проти екс-президента Леоніда Кучми у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році"

Організація шкодує, що Кучма через технічні помилки, а тому відсутність доказів під час слідства, ухилився від відповідальності.

"Це залишає всі питання без відповідей і абсолютно нічого не робить, щоб допомогти встановити істину щодо вбивства Гонгадзе", - сказано в повідомленні.

"Розслідування не просунеться після відкидання записів, які завжди були у центрі цієї справи. Після багатьох інших порушень, які були в цій справі з самого початку, це рішення є ще однією причиною для серйозного питання щодо неупередженості українського правосуддя", - сказано в заяві.

Як відомо, 13 грудня печерський райсуд скасував постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо Кучми за звинуваченням його у причетності до вбивства Гонгадзе. Також було вирішено, що плівки Мельниченка не можуть бути доказом у справі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування