Мороз не об'єднався з екс-соратниками, бо ті не хотіли самогубства партій

Неділя, 18 грудня 2011, 14:27

Голова Соцпартії Олександр Мороз запевняє, що СПУ в наступному парламенті матиме свою фракцію.

Як передає УНІАН, про це Мороз сказав в інтерв’ю журналістам у неділю.

Він зазначив, що ухвалений Верховною Радою закон про вибори народних депутатів "є реакційним, недолугим", але всі змушені будуть по ньому проводити виборчу кампанію.

Він нагадав, що на з’їзді СПУ було ухвалено рішення про те, що колишні народні депутати балотуватимуться в мажоритарних округах.

За його словами, в список партії буде включено "багато молодих перспективних людей, які зможуть претендувати на підтримку в суспільстві".

Відповідаючи на запитання, чому СПУ все-таки не об’єдналася із партіями, котрі очолюють колишні соціалісти, зокрема, Йосип Вінський та Станіслав Ніколаєнко, Мороз сказав, що тут "не йдеться про якісь там ревнощі".

"З мого боку амбіцій не було ніяких", - зазначив він, додавши, що об’єднання не відбулося, але процес переговорів триває.

За словами лідера СПУ, перешкодою для об’єднання стали чисто технічні питання, оскільки ті, хто об’єдналися в суботу, пропонували об’єднання партій, а не ліквідацію своїх партій і вступ до СПУ.

Мороз наголосив, що в українському законодавстві не виписаний процес об’єднання партій і тому б виникли "великі складнощі у міністерстві юстиції з приводу легітимізації" процесу об’єднання партій.

Мороз підкреслив, що об’єднання СПУ з п’ятьма партіями відбувалося на онові приєднання цих партій до СПУ, їх самоліквідацію і таким чином не змінювалася назва і програмні документи СПУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News