Мороз: закриття справи проти Кучми - замовне і платне

Неділя, 18 грудня 2011, 14:42

Лідер СПУ Олександр Мороз сподівається, що Генпрокуратура доб'ється відновлення слідства проти екс-президента Леоніда Кучми за звинуваченням у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив журналістам у неділю, передає Інтерфакс-Україна.

Він розкритикував рішення Печерського райсуду, який визнав незаконною постанову про порушення кримінальної справи стосовно Кучми.

"Це замовне рішення. Платне, скоріш за все, рішення", - сказав Мороз, додавши, що "воно є спробою відбілити Кучму, відвести від відповідальності".

За його словами, сьогодні Генеральна прокуратура повинна подати апеляцію і відновити кримінальну справу проти Кучми.

"Мова не йде про те, що Кучму потрібно посадити у в'язницю, але треба називати речі своїми іменами", - впевнений лідер СПУ.

Він також додав, що ніколи і ніде не говорив про те, що Кучма говорив про вбивство Гонгадзе, проте всі знають, що до смерті журналіста причетні органи державної влади.

Як повідомлялося, кримінальну справу щодо Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Він звинувачувався в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста.

13 грудня 2011 Печерський райсуд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура подасть апеляцію на це рішення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування