Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не домовився з Путіним, але поговорив про консорціум

Середа, 21 грудня 2011, 09:10

Прем’єр-міністри України та Росії Микола Азаров та Володимир Путін у вівторок не досягли остаточного компромісу з газового питання.

Це слідує з підсумкових слів Азарова, якими він почав засідання Кабінету міністрів у середу, 21 грудня.

"Зроблено черговий крок для зближення позицій. Чому так важко ідуть переговори? Тому що ми маємо вкрай невигідний для нас контракт і вкрай вигідний контракт для Російської Федерації", - сказав він.

"Ми шукаємо позитивне рішення, хочемо знайти надійні юридичні формулювання, які будуть довготерміновим фундаментом для розвитку нашої економіки. Зрозуміло, що такі рішення будуть компромісними", - зазначив прем’єр.

"Цілий ряд питань знаходяться в стадії обговорення і погодження. В тому числі – питання обсягів прокачування газу, ціни, створення газотранспортного консорціуму", - повідомив Азаров.

Він сказав, що в Москві продовжить роботу українська делегація.

"Ми залишили в Москві групу експертів високого рівня на чолі з міністром енергетики Бойком і міністром юстиції Лавриновичем. Вони повинні остаточно узгодити всі питання та опрацювати формулювання нової угоди", - повідомив Азаров.

"Від цієї роботи, від рішень, які будуть вироблені, залежить економічний розвиток України в цілому і параметри бюджету на наступний рік, зокрема", - наголосив він.

"Тому я пропоную, якщо компроміс буде досягнуто буквально найближчим часом, зібрати засідання уряду і розглянути необхідні рішення в комплексі, включаючи проект бюджету на 2012 рік", - запропонував голова Кабміну.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...