Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок зняв голову осередку за порівняння з Гітлером

Неділя, 25 грудня 2011, 14:53

На з'їзді ВО "Свобода" у суботу було знято з посади голову Донецької міської організації Артура Шевцова.

Ініціатором зняття з посади виступив голова партії Олег Тягнибок, повідомляє Gazeta.ua.

Приводом стало опубліковане нещодавно на порталі "Острів" інтерв'ю з Шевцовим, в якому він зазначив, що "певна подібність з німецькими націонал-соціалістами у українських націоналістів є".

Окрім зняття з посади, Шевцову винесли догану та прийняли рішення заборонити йому обіймати керівні посади в партії.

Наприкінці з'їзду Тягнибок з роздруківки зачитав фрагмент інтерв'ю:

"Шевцова запитують: "Яке ваше відношення до ідей Гітлера – багато хто вважає вас їх послідовниками?". Той відповідає: "У кожного своє відношення до Гітлера. Єдиної позиції партії з цього приводу немає. Що стосується схожості, то в різних країнах націоналізм має як схожі риси, так і відмінності. Тому неможливо заперечувати те, що певна подібність з німецькими націонал-соціалістами в українських націоналістів є. Не можна ігнорувати чужий досвід, якщо він може бути корисним для справи".

"Як можна говорити таку маячню?! - обурився голова партії. - Існує позиція партії: Гітлер і Сталін – одне і те саме. Різниця між націонал-соціалізмом і соціал-націоналізмом величезна! Бодай тому що то є соціалізм, а то націоналізм! Сказане свідчить або про свідому провокацію, або про нерозуміння людиною партійної ідеології".

Шевцова зняли з посадою з формулюванням "за порушення дисциплінарного та партійного статутів". Проти проголосувало тільки три члена партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування