Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вимагатиме скоротити витрати на КС за роботу "під диктовку"

Вівторок, 27 грудня 2011, 14:48

Депутат від НУНС, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк збирається ініціювати скорочення витрат на утримання Конституційного Суду.

Про це він заявив журналістам після оприлюднення рішення КС про відповідність Конституції порядку виплати соціальних пільг певним категоріям населення, прописаним у держбюджеті-2011.

"Ми, як опозиція, будемо вимагати скоротити витрати на утримання цього суду, який нічого не приносить в Україну, крім того, що він ухвалює рішення, які пишуть і диктують в Адміністрації президента", - цитує Яценюка "Інтерфакс-Україна".

Лідер "Фронту змін" негативно сприйняв рішення КС щодо соцвиплат.

Він вважає, що воно грубо порушує Конституцію та ухвалене під тиском Адміністрації президента й Кабінету міністрів.

"Те, що сьогодні сталося, – це проста наруга над правосуддям і над українцями", - зазначив Яценюк.

Інший депутат НУНС Юрій Кармазін зазначив, що судді КС мають відповідати за такі антиконституційні рішення.

Як стало відомо у вівторок, Конституційний Суд визнав конституційним право уряду визначати порядок і розмір соціальних виплат залежно від наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду.

"Визнати такими, що відповідають Конституції України п. 4 розд. 4 заключних положень закону України про державний бюджет на 2011 рік", - сказав суддя КС, оголошуючи рішення.

Цим пунктом парламент установив порядок виплат соціальних пільг низки категорій населення, а саме уповноважив уряд установлювати порядок і розмір цих виплат відповідно до наявних ресурсів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування