Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова кажуть, що зла "жовта преса" організувала проти нього провокацію

Середа, 28 грудня 2011, 18:08

У секретаріаті Кабміну заявляють, що "жовта преса" перекручує заяви прем’єра Миколи Азарова, зокрема, щодо зростання купівельної спроможності українців.

"Прем’єр-міністр не говорив про "різке" зростання, і в цьому можна переконатись, звернувшись до стенограм його публічних виступів. Натомість Микола Азаров заявляв, що політика уряду веде до зростання купівельної спроможності громадян. І це правда", - йдеться у заяві секретаріаті Кабміну.

"Українці почали купувати більше різних товарів і послуг. Зокрема, за офіційними даними Державної служби статистики на 1 жовтня п.р. тільки через підприємства роздрібної торгівлі, продано населенню овочів – на 56,8% більше, ніж за відповідний період попереднього року, м'яса та м’ясопродуктів - на 9,1%, фруктів – на 20,9%", - сказано у повідомленні.

За словами представників секретаріату, "жовта преса" вдається до підміни понять і пересмикування інформації Держстату про структуру витрат населення".

"Так, недобросовісні опоненти посилаються на дані обстеження домогосподарств за 1 півріччя 2011 року, хоча наразі вже кінець року. По-перше, природно, що прем’єр-міністр використовує найсвіжіші оперативні дані, які є в його розпорядженні. І вони однозначно свідчать про активізацію споживчих витрат", - сказано у заяві.

"По-друге, навіть дані за І півріччя п.р. автори статті оцінюють тенденційно. Приміром, заявляють (як про визначне відкриття), що майже не змінилась структура витрат домогосподарств. А цього ніхто і не заперечує. Дійсно, показник структури витрат, як і більшість структурних показників, є надзвичайно інерційним, тому що структура споживання змінюється повільно", - додали у секретаріаті.

У відомстві порадили звертатися до даних Держстату, згідно з якими на продукти харчування домогосподарства витратили за І півріччя п.р. на 14 % більше, ніж роком раніше.

Крім того, секретаріат Кабміну спростовує інформацію про те, що у 2011 році витрати не збільшилися українців на відвідування музеїв.

"По-перше, офіційні дані Держстату слова прем’єра підтверджують. Хоча незаперечним є і те, що громадяни України в переважній більшості поки що не можуть в повній мірі задовольнити свої культурні потреби", - сказано у заяві.

"По-друге, автори, заявляючи, що "частка витрат на відпочинок і культуру зросла в межах статистичної похибки" навіть не обтяжували себе тим, щоб подивитися, що до цієї групи витрат домогосподарств належить, крім послуг, ще й придбання товарів для культури, спорту та відпочинку, витрати на лікування домашніх тварин і багато іншого... Частина з цих витрат дійсно зросла незначно, а деякі навіть скоротилися. Наприклад, витрати на азартні ігри. Проте, повторимо, витрати саме на відвідування музеїв збільшились саме втричі", - заявили у відомстві.

На думку працівників секретаріату, спроби спростувати заяви прем’єр-міністра – "не більше, ніж недобросовісна або безграмотна інформаційна провокація".

Як відомо, раніше "Дзеркало тижня" писало, що дані Державної служби статистики не підтверджують заяву прем’єра Миколи Азарова про різке зростання споживання українцями м'яса, овочів, а також про масові походи українців до музеїв і театрів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування