Лавринович зізнався, що їздив на конфіскаті

Четвер, 29 грудня 2011, 13:16

Міністр юстиції Олександр Лавринович стверджує, що їздив не на краденому, а на конфіскованому автомобілі.

Про це повідомив в четвер на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, передає Ліга.

Лавринович відзначив, що з 2004 року користується автомобілем Лексус, а той автомобіль, про яке писали ЗМІ, він використовував протягом двох тижнів, поки його авто було в ремонті. 

"Є законодавство України, що передбачає, яким чином державні органи одержують те або інше майно, меблі, транспорт, видаткові матеріали", - сказав він.

"Якщо автотранспорт є державною власністю, приймається рішення, де і яким чином він використовується, у тому числі той, який конфіскується згідно з рішенням суду, і такий автотранспорт використовується в багатьох органах державної влади, центральних і місцевих", - пояснив Лавринович.

"А в цьому випадку, ви ж розумієте, що це не мало ніякого відношення... Звідки хто може знати географію транспорту до того, як він потрапив у цей орган", - сказав міністр.

Лавринович пояснив, що автомобіль був конфіскований в Україні після його незаконного ввезення на територію країни, а його власник - громадянин Німеччини, засуджений на три роки позбавлення волі. І до того, як він був засуджений, він оголосив автомобіль у розшук. 

Міністр також уточнив, що як конфісковане майно даний автомобіль колишньому власнику повертатися не буде.

Нагадаємо, раніше народний депутат-регіонал Валерій Коновалюк заявив, що міністр Лавринович пересувається на краденому автомобілі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування