Аваков каже, що кримінальна справа його не зламає

Четвер, 12 січня 2012, 11:17

Голова Харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсен Аваков має намір ознайомитися з кримінальною справою, порушеною проти нього прокуратурою.

Про це він написав у блозі на "Українській правді".

"Сьогодні я дав вказівку своєму адвокату нанести візит до прокуратури Харківської області, щоб ознайомитися з абсолютно невідомими і незрозумілими мені звинуваченнями. Втім, жодних ілюзій щодо органів юстиції в нашій країні в мене немає. Але спробуємо коректно дотримуватися процедури", - зазначив Аваков.

"Поки ж хочу заявити: і ця нова справа, і нападки на моїх друзів і рідних, соратників - мене не зламають. Я ніколи не стану жити в їхніх моральних імперативах. Ніколи не змирюся з порочною системою, що складається в країні", - додав він.

Аваков також зазначив, що інформація про порушення кримінальної справи була для нього "і несподіваною, і очікуваною одночасно".

"Влада, побачивши підвищену опозиційну активність у Харкові, зважилася на вульгарно сфабриковану справу проти мене, як одного з тих, хто не змирився з беззаконням, що відбувається в країні", - написав він.

Водночас у "Батьківщині" заявили, що кримінальна справа проти Авакова "є яскравим свідченням політичного терору в Україні і пов’язана з переведенням лідера партії Юлії Тимошенко до харківської колонії".

Як йдеться в заяві президії політради партії, "справу проти Арсена Авакова порушили, щоб залякати людей, які вийшли на протест під стіни колонії, де незаконно і безпідставно утримують лідера опозиції Юлію Тимошенко".

"Крім того, таким чином влада намагається послабити координацію роботи партії в Харкові, де Аваков має колосальну підтримку і де в нього незаконно відібрали перемогу на виборах мера", - підкреслили в "Батьківщині".

На думку членів партії, "світові лідери мають нарешті зрозуміти, що Янукович та його поплічники – це зграя злочинців, які не розуміють і не сприймають цивілізованих форм внутрішніх та зовнішніх відносин".

"Тільки бойкот та міжнародна ізоляція, а також блокування банківських рахунків чинних керівників держави з накраденими в народу мільярдами може зупинити цю зграю", - йдеться в заяві.

Партія вимагає "негайно припинити політично вмотивовані переслідування українських опозиціонерів та закрити порушені проти них кримінальні справи".

Як відомо, прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти екс-глави обладміністрації Авакова.

Кілька видань з посиланням на свої джерела писали, що Аваков перебуває за кордоном.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
Усі новини...