Під Євро для туристів зроблять якийсь "швидкий" коридор

Понеділок, 16 січня 2012, 12:52

Державна митна служба України до чемпіонату з футболу Євро-2012 вводить спеціальні коридори для туристів, гостей країни і організаторів для швидкого митного оформлення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив член колегії Державної митної служби Віктор Бондар.

"Зараз ми в кожному пункті пропуску, який працює на схід і на захід, вводимо спеціальні коридори, які працюватимуть для Євро-2012 для вболівальників, проводимо підготовку персоналу, який повністю володітиме іноземними мовами", - сказав він.

За його словами, такими коридорами проходитимуть туристи, які входять до списку, наданому спеціальними організаційними комітетами з підготовки чемпіонату. "За наявності квитків, за наявності документів - також цією смугою буде організовано рух", - уточнив Бондар.

"Ми припускаємо, що 95% пасажирів не помічатимуть роботу митної служби в аеропортах, зокрема й до Євро-2012", - наголосив він, кажучи про швидкість проходження митного оформлення.

Також Бондар повідомив, що 90% особового складу Держмитслужби працює на оформленні.

"У нас керівного складу на сьогодні залишилося менш як 10% - 8% на сьогоднішній день", - відзначив він.

Крім того, в пунктах пропуску працюватимуть митники, які володіють іноземними мовами.

"До Євро-2012 ми чекаємо, що 70-80% особового складу розмовлятиме мінімум однією іноземною мовою... - сказав Бондар. - Ми спеціально зараз підбираємо кадри по всій Україні, щоб забезпечити пункти пропуску митниками, які вільно володіють іноземною мовою".

Як відомо, наприкінці 2010 року ГПУ затримала Віктора Бондара, щодо якого було порушено кримінальну справу. Йому інкримінували пособництво в умисному знищенні чужого майна, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, поєднане із самовільним присвоєнням владних повноважень.

Пізніше чиновника відпустили. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...