Скандал навколо газети Ахметова продовжується. Звільнені ідуть до суду

Вівторок, 17 січня 2012, 11:55

Колишній гендиректор "Сегодня Мультимедіа" Олена Громницька подає до суду на колишнього головного редактора газети Ігоря Гужву.

Про це Громницька сказала "МедіаБізнесу".

"Було принципово важливо, щоб розслідування було завершено і показало мою невинуватість. Я подала позов до суду на Ігоря Гужву про захист честі, гідності та ділової репутації", - заявила Громницька.

Вона додала, що йде з посади для того щоб "Сегодня Мультимедіа" могла "уникнути непотрібних ризиків", пов'язаних з неоднозначним сприйняттям її особистості частиною колег.

За її словами, головним мотивом для неї в діяльності є "репутація й інтерес компанії", в якій вона працює, саме тому, "незважаючи на свою правоту", їй довелося піти з роботи.

У свою чергу Гужва повідомив "Телекритиці", що має намір оскаржувати своє звільнення.

На його думку, рішення наглядової ради "Сегодня мультимедіа", у якому йдеться про припинення з ним трудових відносин, є незаконним.

"Положення КЗПП передбачають звільнення у зв'язку з закінченням трудової угоди. Але справа в тому, що моя угода безстрокова. Зрозуміло, що вона не може закінчитись", - сказав Гужва.

За його словами, на зборах трудового колективу було вирішено протестувати проти звільнення головного редактора.

Яким чином відбуватиметься протест, Гужва поки що не розголошує, незабаром має з'явитись офіційна заява колективу із цього приводу.

Як відомо, наглядова рада "Сегодня" прийняла рішення звільнити з посади головного редактора газети Гужву. Водночас наглядова рада задовольнила заяву Громницької про відставку з посади гендиректора.

9 грудня у зв'язку зі службовим розслідуванням була відсторонена від виконання обов'язків генеральний директор холдингу "Сегодня Мультимедіа" Олена Громницька.

13 грудня було оголошено про відсторонення й редактора газети Ігоря Гужви.

Редакція, незгодна з політикою Громницької, оголосила про передстрайковий стан.

Оприлюднення результатів службового розслідування було заплановано на 17 січня.

17 січня також була оприлюднена заява трудового колективу газети "Сегодня", де висловлювалася надія, що "тепер Ігор Гужва повернеться до виконання своїх обов'язків".

"Ми впевнені, що повернення Ігоря Гужви дозволить стабілізувати ситуацію в компанії та покінчити із тривалим періодом невизначеності в роботі редакції", - сказано в заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування