В українських сирах не знайшли рослинних олій

Понеділок, 23 січня 2012, 09:31

Лабораторні дослідження українського, російського і білоруського сирів показали, що всі вони мають високу якість і жодних рослинних домішок.

Такий експеримент провели журналісти ТСН, аби з'ясувати, чи справді такі погані українські сири, як заявив голова Роспотребнадзора Росії.

Одна з головних претензій до українських виробників – додавання замість молочних жирів рослинних (пальмової олії).

Для порівняння, журналісти купили в Росії зразки українського, трохи російського і білоруського сирів. У Києві докупили ще один, український – щоб у лабораторії порівняти з тими, які йдуть на експорт. Загалом вийшло 5 зразків.

З’ясувалось, що кожен із цих продуктів має повне право називатись сиром: у всіх п'яти перевірених зразках рослинних жирів не виявили.

Там, де з’являється бодай крапля рослинної олії (зазвичай пальмової або кокосової), закінчується сир і починається сирний продукт.

Керівник аналітичного департаменту однієї консалтингової агенції каже: "Ряд підприємств, які були анонсовані, що в їхній продукції є рослинні жири, взагалі останні роки не постачали своєї продукції до Росії. Тому ця заява є голослівною і нічим не обґрунтованою, тому я вважаю її політичною".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News