Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко назвав брехнею пошук іноземних лікарів для Тимошенко

Вівторок, 24 січня 2012, 17:05

Сергій Власенко спростовує інформацію про те, що найближче оточення Юлії Тимошенко нібито шукає закордонних лікарів для проведення її обстеження.

"Це пряма брехня", - заявив він, коментуючи заяву заступника генерального прокурора Євгенія Блажівського з цього приводу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я був кращої думки про Євгена Блажівського, якого давно знаю. Він виявився простим брехуном. Ця заява зроблена для однієї простої речі - щоб відволікти вас від абсурдних обвинувачень, які висунуті проти Тимошенко", - сказав Власенко на брифінгу в Качанівській виправній колонії в Харкові.

Він також висловив упевненість, що Служба безпеки України не дасть Тимошенко часу, необхідного для ознайомлення з матеріалами у справі про порушення в діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

"Матеріали справи містять 62 томи. Я переконаний у тому, що Служба безпеки буде використовувати той же механізм, який використовувала Генеральна прокуратура в "газовій справі", коли, якщо пам’ятаєте, нам на 25 томів справи дали 9 днів (для ознайомлення)", - сказав Власенко.

За його словами, у найближчі декілька тижнів справа буде передана в один із судів Харкова.

"Ми будемо мати черговий абсурдний суд у справі Тимошенко, але при цьому влада буде намагатися замовчати цей суд настільки, наскільки це можливо", - упевнений Власенко.

Він назвав обвинувачення, пред'явлені Тимошенко, "абсурдними" і підкреслив, що в 2005 році Верховний суд України визнав законність постанов про закриття справ, пов’язаних із корпорацією ЄЕСУ, у відношенні Юлії Тимошенко й інших, у зв’язку з відсутністю в їхніх діях складу злочину.

Як повідомлялося, 23 січня в ефірі телеканалу ICTV журналіст попросив Блажівського підтвердити чи спростувати, що Олександр Турчинов і Євгенія Тимошенко розмовляли з лікарями в Ізраїлі й отримали запевнення, що якщо лікарів із цієї країни допустять до Юлії Тимошенко, то буде поставлений так званий "правильний діагноз".

"Щодо ситуації з тим, що в Ізраїлі шукають лікарів, ще десь шукає лікарів близьке оточення Юлії Володимирівни – справді, й ми маємо таку інформацію", - сказав Блажівський, уточнивши, що це стали активно робити після того, як Генпрокуратура заявила, що буде сприяти огляду Тимошенко лікарями й з інших країн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування